Welkom bij Leutje Laifde praktijk voor moeder en kind.   

                    

Cursus babycommunicatie.


Wanneer jullie baby geboren wordt kan het best lastig zijn om de signalen van de baby goed te begrijpen. Een baby lijkt hulpeloos te zijn en in zekere zin is dat ook zo want ze blijven afhankelijk van de omgeving waarin zij leven om te kunnen overleven. 

De behoeften van iedere baby is hetzelfde. De baby wil geliefd, gezien, gehoord en begrepen worden. 

Met behulp van de cursus babytaal leer je in 2 avonden die elk 2 uur duren alles rondom de communicatie van jullie baby. De ideale periode om de cursus te volgen is tegen het einde van de zwangerschap vanaf circa 30 weken. Dan is de periode nog kort totdat de baby geboren is en er geoefend kan worden met de opgedane kennis. 

Zowel non - verbale als verbale signalen worden besproken en in een reader krijgen jullie een samenvatting van de behandelde stof mee naar huis als naslagwerk. 

De cursus babytaal omvat ook de Dunstan babytaal en hierbij wordt er vanuit gegaan dat alle baby's 5 reflexgeluiden maken om hun behoeften aan te geven. 

De geluiden omvatten de signalen; honger, moe, darmkramp, ongemak en een boertje dat dwarszit. Wanneer je adequaat op deze geluiden en de non verbale lichaamssignalen reageert zal de baby veel gemakkelijker kunnen ontspannen. 

Daarnaast worden ook praktische handvatten meegegeven die ondersteunend kunnen zijn voor baby's ten tijden van ongemak. 

Het allerbelangrijkste wat jij voor je baby kunt doen is: stoppen waar je mee bezig bent, kijken naar wat de baby aangeeft en adequate hulp bieden. 


E-mailen
Map
Info