Welkom bij Leutje Laifde praktijk voor moeder en kind.   

                                          Kangatraining. 

Kangatraining is een sport waarbij moeders samen met hun baby of peuter kunnen sporten. Tijdens deze training worden kindjes veelal gedragen in een geweven draagdoek of ergonomische draagzak. Indien je die niet in bezit hebt kun je van mij een ergonomische drager lenen tijdens de kangatraining. Tijdens vloeroefeningen heeft je kindje de ruimte om te spelen in de nabijheid van mama. 

Vanaf 6 weken na een vaginale bevalling mag je deelnemen aan kangatraining mits er geen bezwaar is van je verloskundige / huisarts. Wanneer je een keizersnede hebt ondergaan mag je starten na 12 weken, de buikwond heeft meer tijd nodig om aan te sterken maar ook de kraamvrouw moet herstellen van een zware buikoperatie het is immers de grootste buikoperatie die een vrouw maar kan ondergaan. Wederom mits je toestemming van de gynaecoloog / huisarts hebt.  Je kunt meedoen zolang jouw kindje het fijn vind om gedragen te worden. 

Kangatraining wordt aangeboden op basis van een strippenkaart van 5 lessen a €50,- deze strippenkaart is in te zetten voor zowel de kanga indoor als de kanga outdoor. ( je bent natuurlijk vrij om langer deel te nemen aan kangatraining) en in een groep van maximaal 10 moeders met kindjes.  

Tijdens kangatraining verbeter jij je uithoudingsvermogen, kracht en flexibiliteit. Met specifieke aandacht voor de bekkenbodemspieren, het sluiten van een eventuele rectus diastase ( wijkende rechte buikspieren) en het versterken van je bekken/ bekkenbodem. Er is een fijne afwisseling tussen spierversterkende oefeningen zowel romp, been, bil en armspieren als cardio door middel van stevig doorwandelen tijdens kangatraining outdoor en in de indoor lessen vind het in de vorm van leuke korte dans plaats. 

Kangatraining wordt in 2 varianten aangeboden:

- Kangatraining indoor; hierbij vinden de lessen in de zaal van Pro-fit Leek plaats, de les indeling is iets anders als tijdens de kangatraining outdoor. Maar net zo leuk en effectief als de outdoor lessen. Tijdens deze lessen starten we met vloeroefeningen daarna volgt een stuk cardio door middel van dans met de leukste trainingspartners namelijk de baby's in de ergonomische draagzak/ draagdoek, krachttraining volgt en er wordt afgesloten met een ronde gericht op het versterken van bekkenbodem en natuurlijk de cool- down. 

- Kangatraining outdoor: Tijdens deze lessen zoeken wij de mooiste plekjes natuur op en gaan we samen de natuur verkennen. We starten rustig op met de cardio, het leuke aan de outdoor trainingen is dat je er zowel voor kunt kiezen om deel te nemen met de kinderwagen als dragend dus toegankelijk voor iedereen. Neem vooral je vriendinnen mee!

Tijdens de cardio wordt de krachttraining geïntegreerd, waarbij we gebruik maken van bankjes die we onderweg tegen komen, muurtjes, omgevallen boomstammen.. Kindjes vinden het heerlijk tijdens deze lessen en genieten volop van de omgeving, zowel het geluid van de kletsende mama's als alle geluiden die de natuur geeft. 

Tijdens de outdoor lessen neem je wat te drinken mee en een yogamatje of een handdoek waar jij en je kleintje de vloeroefeningen op kunnen doen. Indien de ondergrond erg nat is wordt er een alternatief aangeboden door middel van bijvoorbeeld een korte dans.  

Via onderstaande link zijn de ingeplande lessen zichtbaar en ook daar kun jij je aanmelden voor de les. 

Opgave voor kangatraining is noodzakelijk omdat ik als Kangatrainer inzicht wil hebben waar ik per indivu aandacht aan moet geven.  


 

E-mailen
Map
Info