alles voor moeder en kind
LeutjeLaifde
Voor moeder en kind.

                                          Kangatraining. 

Kangatraining is een sport waarbij moeders samen met hun baby of peuter kunnen sporten. Tijdens deze training worden kindjes veelal gedragen in een geweven draagdoek of ergonomische draagzak. Indien je die niet in bezit hebt kun je van mij een ergonomische drager lenen tijdens de kangatraining. Tijdens vloeroefeningen heeft je kindje de ruimte om te spelen in de nabijheid van mama. 

Vanaf 6 weken na een vaginale bevalling mag je deelnemen aan kangatraining mits er geen bezwaar is van je verloskundige / huisarts. Wanneer je een keizersnede hebt ondergaan mag je starten na 12 weken, de buikwond heeft meer tijd nodig om aan te sterken maar ook de kraamvrouw moet herstellen van een zware buikoperatie het is immers de grootste buikoperatie die een vrouw maar kan ondergaan. Wederom mits je toestemming van de gynaecoloog / huisarts hebt.  Je kunt meedoen zolang jouw kindje het fijn vind om gedragen te worden. 

Kangatraining wordt aangeboden in een cursusvorm van 8 weken ( je bent natuurlijk vrij om langer deel te nemen aan kangatraining) en in een groep van maximaal 10 moeders met kindjes. Voorafgaand aan de training worden de lessen gestart met een open les, waarvan de kosten €7,50 bedragen. De kosten van kangatraining bedragen €80,- per 8 weken. 

Tijdens kangatraining verbeter jij je uithoudingsvermogen, kracht en flexibiliteit. Met specifieke aandacht voor de bekkenbodemspieren, het sluiten van een eventuele rectus diastase ( wijkende rechte buikspieren)en het versterken van je bekken. 

Via onderstaande link zijn de ingeplande lessen zichtbaar en ook daar kun jij je aanmelden voor de les. 

Opgave voor kangatraining is noodzakelijk omdat ik als Kangatrainer inzicht wil hebben waar ik per indivu aandacht aan moet geven.