LeutjeLaifde
 
Voor moeder en kind.

                    Pré baby cursus.

 Tijdens de pré baby cursus leer je tijdens de zwangerschap in 4 bijeenkomsten van 1,5 uur de gehele shantala babymassage en je maakt kennis met het ergonomisch dragen. De cursus kun je individueel, als koppel en in groepjes van 4-6 personen boeken.  

De gehele Shantala babymassage komt aan bod, ook leer je grepen die verlichting kunnen bieden tijdens bijvoorbeeld darmkrampjes.  Daarnaast komt ook het ergonomisch dragen aan bod. Je leert dragen met een elastische doek en met een geweven doek, ergonomische dragers worden besproken en kun je uitproberen. Want hoe maak je nu de juiste keuze voor een passend draagsysteem? Door tijdens de zwangerschap je hier goed in te laten voorlichten voorkom je dat er mogelijk een dure miskoop gedaan wordt. 

Waarom tijdens de zwangerschap de babymassage al leren en kennis maken met het ergonomisch dragen?

De shantala babymassage pas je veelal vanaf 6 weken na de geboorte toe, echter heb je al eerder te maken met de periode waarin baby's veelal darmkrampjes krijgen. Tijdens de babymassage leer je grepen die verlichting kunnen bieden tijdens darmkrampjes. En die kun je dus toepassen op je baby waardoor je een minder hulpeloos gevoel hebt wanneer je ziet hoeveel ongemak en pijn de krampjes veroorzaken.  Aangezien de babymassage een opbouwende massage is en het echt wel even duurt voordat een baby een volledige massage kan ontvangen is het ook fijn om je baby al te kunnen laten wennen aan aanrakingen. Wanneer een baby al op zeer jonge leeftijd de massage leert ontvangen heb je nog langer samen plezier van dit fijne momentje samen.

 De overgang van het leven in de buik naar het leven buiten de buik is erg groot voor een pasgeborene. De fijnste wijze om aan deze overgang te wennen is om samen met mama of papa de wereld te ontdekken. Ook is het erg wennen dat er ineens zoveel omgevingsruimte is, je kunt aan een baby zien dat het erg kan schrikken en/ of ongecontroleerde bewegingen maakt met de armen en benen waardoor bijvoorbeeld zelfstandig slapen nog lastig kan zijn. Wanneer je een baby draagt wordt de ruimte enigszins begrenst en kan een baby gemakkelijker toegeven aan de slaap, er wordt geborgenheid ervaren, de vertrouwde geur en hartslag zorgt ervoor dat een baby zich veilig voelt en kan ontspannen. Natuurlijk kun je een baby heerlijk in je armen houden, echter na een tijdje wil je ook wel graag weer iets kunnen doen. Met een doek of drager krijg je bewegingsruimte terug en tegelijkertijd voldoe je aan de behoefte van je baby. 

Niet alleen voor een baby heeft het ergonomisch dragen voordelen maar ook zeer zeker voor de pas bevallen vrouw;

Het dragen van je kindje dicht tegen je aan helpt mee met jouw herstel. Bij een goede natuurlijke draaghouding span je de juiste buik- en bekkenbodemspieren aan die bijdragen aan het terug in vorm komen en het weer versterken van je lichaam. Ook zal je lichaam bij de juiste draaghouding zelf een mooie anatomisch correcte houding aannemen. Daarnaast helpt dragen en wandelen om je conditie weer rustig op te bouwen en alle processen in je lichaam te bevorderen (van bloedsomloop tot spijsvertering, etc). Wanneer je bekkenklachten ervaart na de bevalling kan het ergonomisch dragen ook bijdragen aan een gevoel van stabiliteit ( het is gewend aan het extra gewicht van de baby) en kun je in een voor jou passend tempo werken aan je herstel. Bouw het dragen rustig op, zoals voor jou prettig voelt en forceer niets.

 
 
 
 
E-mailen
Map
Info