LeutjeLaifde praktijk voor moeder en kind.      

- Waarom ergonomisch dragen?

De grootste levensbehoefte van een baby is aanraking, met het dragen van je kindje voldoe je aan die levensbehoefte. Net als in de baarmoeder hoort het kindje vertrouwde geluiden als de hartslag, ademhaling en stemgeluid van de moeder. Maar ook het rustig heen en weer schommelen door middel van beweging geeft een fijne herinnering aan de periode in de buik. De baby voelt zich veilig en geborgen zo dicht bij de moeder en zal met meer vertrouwen de wereld om zich heen kunnen verkennen. Om zich vervolgens van prikkels af te kunnen wenden door dicht tegen moeder aan weg te kruipen.

Met ergonomisch dragen wordt de natuurlijke houding van het kindje gerespecteerd. De rug is bol en de knieën zitten hoger dan de billen. Waarmee als ware de M gevormd wordt. Doordat de knieën hoger geplaatst zijn dan de billen wordt de heupkop in de juiste positie in de heupkom gehouden, mits een baby aanleg heeft voor het ontwikkelen van heupproblemen kan het dragen een goed hulpmiddel zijn om de problemen te beperken, eventueel is dragen met bijvoorbeeld een spreidbroekje ook mogelijk. (Dit in goed overleg met behandelend specialist )


Waarom een draagconsult?

Een draagconsult boeken is zinvol om op een correcte en veilige wijze je kindje te dragen. Er wordt geoefend met een levensechte pop die zowel dezelfde afmeting als gewicht van een pasgeboren baby heeft. Zo kun je de focus leggen op het op een ontspannen wijze leren knopen om vervolgens wanneer de knoop helder is met jouw baby de knoop te oefenen.

Voor buik, heup en rugdragen kun je bij LeutjeLaifde terecht. Met zowel doek als een ander ergonomisch draagsysteem.

LeutjeLaifde heeft de specialisatie dragen van premature baby's en heeft de draagconsulentenopleiding voor zorgprofessionals gevolgd om ook kinderen met een speciale hulpvraag ( dragen met sonde, tracheacanule, zuurstof, beademing enz) goed te kunnen begeleiden.


Consult vormen: 

Pré baby consult; tijdens dit consult leer je alvast de basisknoop tijdens de zwangerschap, na de bevalling kom ik nog 1 keer langs om met jouw baby de knoop te perfectioneren. Voor een draagzak is het meest handig om pas na de geboorte te gaan passen en aan te schaffen. Je lichaam is wellicht wat verandert ten gevolge van de zwangerschap en ook draagt een draagzak anders met een pop dan wanneer jouw baby erin "zit". Wel kun je natuurlijk alvast een indruk krijgen wat er op de markt is aan draagzakken en wat eventuele goede opties kunnen zijn.  Gemiddeld duurt dit consult 60 minuten.

Draagconsult; tijdens dit consult wordt een knoop aangeleerd die passend is bij de ontwikkeling van de baby/ dreumes/ peuter of zelfs kleuter. Gemiddeld duurt dit consult 90 minuten. Leren dragen met een ringsling valt ook onder dit consult.

Pasconsult: Tijdens dit consult is het mogelijk om een draagzak te vinden die goed bij jullie past. Ik ben in het bezit van een aantal draagdoeken en draagsystemen en deze kunnen worden ingezet tijdens het consult om zo tot een passende en comfortabele draagwijze te komen.  Gemiddeld duurt dit consult 90 minuten.

Fijne kneepjes consult; tijdens dit consult kijk ik mee tijdens de knoop en daar waar nodig is geef ik tips om de knoop te perfectioneren. Gemiddeld duurt dit consult 30 minuten.

Workshops; Het is ook mogelijk om met een groep van max 6 deelnemers een knoop te leren, wel is het in deze vorm nodig dat er een "oppas" aanwezig is voor de kindjes zodat de focus ligt op het veilig leren knopen.  Voor workshops heb ik een locatie waar ik met groepen gebruik van kan maken. 

Assortiment ergonomische dragers.
E-mailen
Map
Info