Welkom bij Leutje Laifde praktijk voor moeder en kind.   

Zwangerschap.Zwangerschapscursus in de buik op de buik.

De zwangerschapscursus " In de buik, op de buik " heeft een duur van 6 avonden van 2 uur. 

Tijdens deze zwangerschapscursus wordt je voorbereid op de naderende bevalling, op de kraamtijd en op onder andere het eerste jaar met je baby. De cursus is van informatieve aard, het geeft handvatten over wat je kunt verwachten rondom alle onderwerpen die aan de orde komen. Op basis van eerlijke en complete informatie kunnen jij en je partner zich voorbereiden op het leven als ouders geheel op een wijze die past bij jullie als gezin. 


Tijdens deze zwangerschapscursus werkt LeutjeLaifde samen met verschillende specialisten. 

De thema's die voorbij komen zijn: 


- De naderende bevalling, de kraamtijd & hechting.  

- Voeding zowel borstvoeding als kunstvoeding en bijvoeding zullen worden behandeld, deze avond wordt verzorgd door Lactatiekundige Roxane Liewes van babypraktijknoord.

- Het vierde trimester, natuurlijke behoeftes en ontwikkeling van de baby gedurende het eerste jaar. 

-  Communicatie; tijdens deze avond leer je hoe je baby non verbaal communiceert vanaf de geboorte. Wanneer kun je starten met babygebaren en hoe kun je hiermee van start gaan. Deze avond zal door Taal voor Taal verzorgd worden.

- Ergonomisch dragen en postnataal herstel , tijdens deze avond krijg je een eigen geweven draagdoek waarmee je de meest geschikte draagknoop voor je pasgeborene gaat leren knopen. Ook zullen er diverse draagsystemen behandeld worden zodat jij weet waar je bij het oriënteren op een geschikte ergonomische drager op moet letten voor je een aankoop doet.  En ten aanzien van het postnataal herstel, wat kun je verwachten van je lijf na een zwangerschap en bevalling, hoe kun je weer starten met sporten en waar dien je op te letten wanneer je gaat starten met sporten, voeding na zwangerschap, het belang van juist gebruik van de bekkenbodem en rompspieren na zwangerschap en bevalling.

-Terugkomochtend met baby's die gecombineerd wordt met een les babymassage gericht op babykwalen als darmkramp.  


Bevallingsworkshop:

Tijdens de 2.5 uur durende bevallingsworkshop komen de aanstaande ouders gezamenlijk. De partner leert hoe hij/ zij de barende kan ondersteunen tijdens de bevalling. Bijvoorbeeld door het ondersteunen bij aannemen van diverse houdingen, massage tijdens het opvangen van de weeën en praktische oefeningen. Voor de bevallingspartner is het een duidelijke en vooral praktische workshop. Je hoeft je niet machteloos te voelen tijdens de bevalling. Gebruik de kennis die je op doet tijdens de workshop op geleide van wat de barende vrouw aangeeft nodig te hebben.  


Tijdens deze workshop is het voor de zwangere vooral genieten van alle oefeningen die ook tijdens de zwangerschap al heel erg prettig zijn om te ervaren. 


Wat komt aan bod: - Hoe kun jij als bevallingspartner een fijne bijdrage leveren aan de bevalling.

                                    - Praktische oefeningen die het verschil maken tijdens de bevalling.

                                    - Oefeningen die helpen om pijn te verlichten. 

                                    - Verlichtende massage.

                                    - Humor.   

Deze workshop is goed te combineren met de cursussen "in de buik, op de buik"en "bevallen doe je zo!". 


Aanmelden voor de bevallingsworkshop op dinsdagavond 13 Oktober van 19:30-22:00


zwangerschapsCursus: 

     bevallen doe je zo. 

Vanaf 12 weken zwangerschap kun jij als zwangere starten met deze 1,5 uur durende fijne zwangerschapslessen. Met een minimale lesduur van 8 weken. Het eerste half uur zal gestart worden met een kop thee en bijkletsen met mede zwangeren. 

Tijdens deze lessen leer je hoe je het beste kunt ontspannen en hoe je kunt doorademen met yoga oefeningen. Het zijn lessen waarin je op geheel eigen niveau mee kunt doen. Een heerlijk ontspannen uur met enkel oog voor jou en je baby in de buik tijdens het al drukke dagelijkse leven.

Heldere actuele informatie die jou voorbereidt op jouw naderende bevalling. Invloeden vanuit de hypnobirthing, mindfulness en contact maken met je kindje door middel van visualisaties. Daarnaast leer jij een aantal unieke ademhalingsoefeningen die de ontsluiting bevorderen en puffen overbodig maken. Maar ook leer jij hoe je bij jezelf kunt blijven ten tijden van de uitdrijvingsfase en hoe je zo  gemakkelijk mogelijk door de uitdrijvingsfase heen kunt gaan zonder onnodige energie te verspillen. Leer luisteren naar de signalen die jouw lijf aangeeft en werk samen met jouw baby om met vertrouwen dit prachtige gloednieuwe kindje op de wereld te brengen. 

E-mailen
Map
Info